Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /var/www/vhosts/vvstrygg.se/httpdocs/wp-content/themes/vvstrygg/inc/theme-support.php on line 22
Skyddsåtgärder under corona - VVStrygg

Skyddsåtgärder under corona

Skyddsåtgärder under corona

Coronaepidemin har lett till både stora och små problem i samhället och det är en svår tid för oss alla. VVStrygg tar situationen på största allvar, och följer och håller oss uppdaterade om Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Vi råder alla, speciellt de som tillhör en riskgrupp, att hålla sig hemma och undvika kontakt med andra människor i största mån det går.

Det är lätt att känna sig både orolig och ensam när det pågår en pandemi där ute och man behöver hålla sig isolerad. Just nu betyder råden om isolering för oss i Sverige inte att man bara behöver sitta inne – promenader är bra både för det fysiska och psykiska välmåendet, så gå ut i närområdet varje dag och njut av vårvädret. Tillhör man en riskgrupp eller känner av symptom ska man inte umgås med andra just nu, men det är samtidigt viktigt att upprätthålla det sociala livet. Istället för att ses ansikte mot ansikte, chatta med, prata i telefon och ha videosamtal med nära och kära under den här tiden.

Karantän leder till att rören slits snabbare

Isolering och karantän har lett till att människor ägnar mycket mer tid hemma, vilket leder till att belastningen på avloppen i hemmet ökar. Rapporter från vårt finska moderbolag visar att många hushåll släpper ut dubbelt så mycket avloppsvatten jämfört med vanliga vardagar – toaletten används oftare, man lagar sin lunch hemma och duschar i sin egen dusch efter träning. Den flitigare användningen sliter på äldre gjutjärnsrör, och kan ytterligare påskynda ett eventuellt renoveringsbehov. Vi rekommenderar alltid att undersöka om ditt avlopp behöver åtgärdas innan det är för sent – ju större skador på rören desto större blir kostnaden för renovering.

Kostnadsfri avloppsinspektion i tider av social distansering

VVStrygg erbjuder som vanligt kostnadsfri avloppsinspektion för att få reda på skicket på dina rör, men i dessa tider håller vi distansen under inspektionen. Det enda du behöver göra är att släppa in oss i huset, därefter filmar vi dina rör utan att du behöver vara i närheten. Efter besöket skickar vi en länk till filmen till dig, och går via telefon tillsammans igenom skicket på dina rör.

Vill du helt och hållet undvika fysisk kontakt med andra människor just nu har vi även infört möjligheten att genomföra en enklare kontroll över telefon, utan filmning. Vi guidar dig då över telefon att gå och undersöka rören för att vi ska bilda en uppfattning om vilket skick de är i. Vi vill förtydliga att detta inte kan ersätta en vanlig avloppsfilmning, utan fungerar mer som en ytterligare service från oss för att du ska få ett hum om läget. För att få ett sådant telefonmöte, ange detta vid bokning så löser vi det.

Vi skyddar kunder och anställda

Avlopp behöver alltså fortfarande lagas och vårt arbete fortgår, men vi vidtar stor försiktighet för att förhindra spridning av viruset. Vi hälsar på våra kunder utan att ta i hand och instruerar vår personal att tvätta händer noggrant. Självklart stannar vi hemma vid minsta symptom och våra säljare jobbar hemifrån i så stor utsträckning som möjligt.

Har du blivit sjuk, ring och berätta det för din säljare så skjuter vi upp möte och/eller renovering tills två dagar efter att du är helt symptomfri.

Just nu! Boka en gratis rörinspektion