fbpx

Relining – det miljövänliga alternativet

Relining – det miljövänliga alternativet

Förutom många andra fördelar med relining framför stambyte, är det dessutom snällare mot miljön. Vi berättar varför!

På VVStrygg ligger miljöfrågor oss varmt om hjärtat. Vi vill att det ska vara enkelt för dig som villaägare att bry dig om vår planet och göra klimatsmarta val i ditt boende. Många som renoverar sitt hus idag är måna om att det ska ske på ett så hållbart sätt som möjligt.

Relining är en metod för att renovera avlopp i villor. Med vår relining blåses en så kallad strumpa in i de gamla ledningarna med högtrycksluft och härdas sedan. Strumpan bildar då ett nytt, bärande avloppsrör. Jämfört med stambyte kräver relining mindre resurser, och är därför bättre ur ett hållbarhetsperspektiv.

Miljöfördelar med relining vs stambyte

🌱 Det uppstår väldigt lite byggavfall som måste fraktas bort och kasseras.

Visste du att det bildas minst 2,5 ton avfall vid stambyte i ett hus?

🌱 Att transporter rör tär mer på miljön.

Plaststrumpan kommer ihoprullad på spole och sparar in resurser, både med tanke på materialet och transporten. Vi använder de gamla ledningarna som gjutform när vi installerar strumpan.

🌱 Strumpan vi använder är gjord av återvunna PET-flaskor.

Miljövänligare blir det knappast!

En hållbar avloppsrenovering

En miljömedveten renovering måste även fungera långsiktigt och bibehålla sin höga kvalitet långt in i framtiden. Med den metod vi använder får dina nya rör en beräknad hållbarhet på minst 50 år, samma som vid stambyte.

Behöver avloppet i din villa renoveras?

Förutom miljöaspekten finns ytterligare fler fördelar med att välja relining istället för stambyte. Läs om dem här! Relining går att genomföra i de allra flesta fall, så länge dina befintliga rör inte hunnit bli alltför skadade.

Just nu! Boka en gratis rörinspektion