fbpx

Filmning av avlopp räddar dig från vattenskada

Filmning av avlopp räddar dig från vattenskada

Det är omöjligt att veta skicket på avloppsrören som göms bakom väggar och under golv. Det mest tillförlitliga sättet att ta reda på rörsystemets tillstånd är att be en professionell rörinspektör filma avloppsrören från insidan med ändamålsenlig utrustning.

Filmningen går till så att vi för in en kabel i rören, där det i ena änden sitter en kamera. Kameran överför videobilden till en bildskärm som rörinspektören analyserar. På filmen avslöjas hål, sprickor, blockeringar och andra möjliga riskfaktorer.

Filmningen av avloppet utgör det första steget i planeringen av en avloppsrenovering, och lönar sig att göras i god tid.

När är rätta tidpunkten för att filma rören?

Ett 30 år gammalt gjutjärnsrör har sett sina bästa dagar och dess tillstånd bör kontrolleras. Risken att rören går sönder ökar för varje år, och rör som är äldre än 40 år utgör en stor risk för att orsaka vattenskador och andra fel.

Gjutjärn är ett mycket vanligt material i avloppsrör i gamla hus. Rörens ålder och material bör stå med i husets dokumentering. Om du inte hittar information om en avloppsrenovering är det osannolikt att en sådan skett.

Kostnadsfri filmning av avloppet med VVStrygg

Vi erbjuder kostnadsfritt professionell avloppsfilmning för villor. Efter filmningen går vi tillsammans med dig igenom rörsystemets tillstånd och potentiella riskfaktorer. Vid behov ger vi även en offert för avloppsrenovering.

Enligt vår statistik hittas allvarliga risker i så gott som hälften av alla filmade objekt. Detta beror på att en professionell rörinspektör ofta kallas till platsen i sista stund. Just därför erbjuder vi filmningar helt kostnadsfritt. Vi vill att tröskeln för avloppsfilmning ska vara så låg som möjligt och att den utförs innan något allvarligt hinner inträffa.

Just nu! Boka en gratis rörinspektion