Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /var/www/vhosts/vvstrygg.se/httpdocs/wp-content/themes/vvstrygg/inc/theme-support.php on line 22
Relining av avlopp i villa - VVStrygg

Relining av avlopp i villa

Relining av avlopp i villa

Relining är ett alternativ till stambyte, där man istället för att byta ut rören installerar ett nytt rör inuti de gamla ledningarna. Du slipper riva upp väggar och golv och kan bo kvar hemma under renoveringsarbetet, som tar mindre än en vecka. Det är dessutom billigare än stambyte.

Med VVStryggs relining får de nya rören en beräknad hållbarhet på 50 år, lika länge som om de hade bytts ut med stambyte.

Två typer av relining och en hybrid

Det finns två typer av relining: strumpmetoden (eller rörinfordring) och lösplastmetoden (eller sprutmetoden) samt en hybrid. Dessa är dock två helt olika renoveringssätt som inte bör blandas ihop.

Strumpmetoden vid relining Det nya röret installeras genom att en specialstrumpa blåses in med hjälp av högtrycksluft inuti det gamla avloppsröret. Materialet härdar mot rörväggarna även i våta förhållanden. Resultatet är ett helt nytt självbärande rör, som har en lika slät yta och är lika hållbart som ett nytt plast rör. Rörsystemet är helt fritt från skarvar oavsett hur lång sträckan är. Det nya röret har en förutbestämd godstjocklek

Sprayteknik vid relining (lösplastmetoden) Ett nytt avloppsrör sprayas och skapas inuti det gamla röret genom att en fodringsmassa sprutas upp och härdar på insidan av rörväggarna för att skydda det från slitage och reparera små sprickor. Beläggningens livslängd är endast 10‒15 år, ibland ännu kortare, därefter måste rören bytas ut.

Hybridmetod vid relining Med hybridmetoden så kombinerar man de båda teknikerna och man utför oftast en strumpinfodring i alla stående stammar och uppsamlings ledningar och då stick till kök och handfat ofta är mindre i diameter så använder man spraytekniken i dessa rören.

På VVStrygg jobbar vi endast med strumpmetoden eftersom den är testad att hålla åtminstone 50 år

Strumpmetoden är liksom lösplastmetoden enkel att genomföra men mycket mer pålitlig och hållbar. Även om den är något dyrare än lösplastmetoden, är den på sikt ett klart bättre alternativ.

Kostnadsfri avloppsfilmning för villor

Bor du i en äldre villa med orenoverat avloppssystem lönar det sig att beställa en rörinspektion med filmning. Med vår kamera upptäcker vi blockeringar och sprickor i rören och ger dig information om avloppets tillstånd. Bedömer vi att en relining är aktuell får du även en kostnadsfri offert.

Besöket är helt kostnadsfritt utan förbindelser, så tveka inte att boka in ditt besök idag!

Just nu! Boka en gratis rörinspektion