fbpx

Fixa avloppet snabbare – och mycket billigare

Fixa avloppet snabbare – och mycket billigare

Att behöva förnya avloppsrören i huset är förr eller senare oundvikligt, och innebär ofta långvariga och dyra stambyten. Samtidigt finns det enklare och billigare alternativ i form av VVStryggs relining – som dessutom kommer med ännu flera fördelar.

Enligt studier är vattenskador den vanligaste liksom dyraste skadan i en fastighet. Statistik från försäkringsbolag visar på att just trasiga avlopp är en mycket vanligt förekommande anledning; med allt från att gamla avlopp täpps till eller att det börjar rosta. Rost i avloppet kan leda så långt till att det börjar läcka – och oavsett storlek på läckaget är det av högsta vikt att det korrigeras så snabbt som möjligt.

Saneringsmetoden relining, där avloppsrören förnyas genom att föra in en epoxiplaststrumpa i det gamla röret, är en metod som har ett ganska dåligt rykte. Det menar VVStrygg själva, men som dock understryker att det finns många fall där relining är ett utmärkt val till villan.

– Det dåliga ryktet kommer från att det inte alltid har gjorts på ett bra sätt. Vi på VVStrygg gör det dock minst lika säkert och med samma fokus på hållbarheten som vid vanliga stambyten. Dessutom är det mycket billigare och snabbare, berättar Jacob Groth, försäljningschef.

Billigare och höjer värdet

Oavsett om avloppsrören är i behov av direkta åtgärder, eller om det varit stopp vid flertalet tillfällen, är relining alltså ett effektivt alternativ; både ur ekonomi-, hållbarhets- och tidsperspektiv. Enligt Jacob är kunskapen om metoden låg och där många valt stambyten har relining ofta varit det bättre alternativet.

– Det är en väldigt enkel process. Våra kunder bor kvar under renoveringen till skillnad från stambyten, och istället för flera månaders arbete är det klart på fyra dagar. Det är även billigare och mer miljövänligt, bland annat eftersom de nya rören är gjorda av återvunna PET-flaskor.

En annan vanlig missuppfattning gällande relining är att många ser det som en mer temporär lösning, något som Jacob starkt dementerar. Han förklarar att de förnyade avloppsrören efter en renovering har en beräknad livslängd på minst 50 år, och golven samt väggarna förblir intakta och slipper rivas.

– Förutom att det ofta kostar hälften så mycket som ett traditionellt byte av rören höjer det även värdet på ditt hus, så det finns minst sagt mycket vinning i att använda relining, säger han och avslutar:

– Självklart erbjuder vi även en kostnadsfri inspektion som går att boka här på vår hemsida.

Just nu! Boka en gratis rörinspektion