Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /var/www/vhosts/vvstrygg.se/httpdocs/wp-content/themes/vvstrygg/inc/theme-support.php on line 22
Hur går en rörinspektion till

Rörinspekion Västerås

Har du en villa eller fastighet i Västerås och vill boka in en rörinspektion för att kontrollera skicket på ditt avloppssystem? Då har vi ett fantastiskt erbjudande till dig! På VVStrygg erbjuder vi kostnadsfri röranalys, helt förutsättningslöst.

VVStrygg avloppsfilmning

En specialist i vårt team kommer ut till din villa eller fastighet i Västerås och på 1-2h är rörinspektionen klar. Alltid snabbt och smidigt, helt gratis! Vi har med oss all utrustning och efter rörinspektionen kommer du få en utförligt rapport på ditt avloppssystem och eventuella åtgärder som behöver göras.

Boka din gratis rörinspektion redan idag genom att fylla i formuläret!

När bör man göra en rörinspektion?

Det finns flera anledningar till varför det kan vara bra att boka in en rörinspektion. Det första är oron som man kan känna som husägare att man inte vet hur skicket i rören faktiskt är. Det andra är att man har återkommande problem med avloppet. Exempelvis att man hör kluckande ljud, återkommande stopp i avloppet eller illaluktande avloppsbrunnar och rör.

En tredje och viktig anledning är att rören i huset är över 30-50 år gamla. Avloppsrör i gjutjärn, som är förekommande i äldre villor/fastigheter, har en teknisk livslängd på ca 50 år. Därefter ökar risken för sprickor och läckage drastiskt. Det är därför extra viktigt att du som bor i en äldre villa eller fastighet regelbundet kontrollerar skicket på dina avloppsrör för minska risken för vattenskada eller läckage.

Med en röranalys från oss på VVStrygg kommer du snabbt svar på skicket av dina avloppsrör på din villa eller fastighet i Västerås. Vi kommer också ge dig en lista över eventuella åtgärder som kan behöva implementeras för att minska risken för framtida läckage eller vattenskador. Visar det sig att det eventuellt behövs en större avloppsrenovering kommer vi även lämna ett kostnadsförslag på relining för din villa eller fastighet.

Efter rörinspektionen kommer du:

 • Få övergripande information om avloppsledningarnas skick invändigt
 • Ta reda på om det finns ansamlingar som orsakar proppar i rören
 • Förekom en möjlig vattenskada
 • Se om rören har svaga punkter eller faktiska defekter
 • Få info om hur mycket av husets avloppsrör som är gjutjärn, betong och/eller plast
 • Ta reda på om det går att relina rören som ett alternativ till stambyte
 • Ta reda på hur snart man behöver göra en åtgärd i sina avloppsledningar
 • Ta reda på om det finns rotangrepp
 • Ta reda på det finns torrsprickor
 • Ta reda på om det finns eventuella rörförskjutningar – detta förekommer väldigt ofta i servisledningen
 • Ta reda på om det finns främmande föremål

Hur utför vi rörinspektioner

Vi går in via en renslucka, handfatsledning eller plastbrunn. Så innan inspektion uppskattar vi om man rensar lite runt dessa ställen för att underlätta vårt arbete. Vi går inte in i köksleding pga av det finns stor risk att förorsaka stopp. Om man har en ritning på hur rörsystem är uppbyggt så underlättar det vårt arbete men är inte ett måste att man har. Besöket tar 1-2 timmar beroende på hur stort huset är.
Under inspektionen får du som husägare möjlighet att se hur ditt avloppsystem ser ut.
Efter rörinspektionen får du ett utlåtande. Går det att relina rören tar vi även fram en åtgärds- och kostnadsplan för ditt avloppssystem.

Utrustning

Vi använder oss av avloppskameror med fiberoptik och färgskärm som är avsedd för inspektioner i villor och radhus.

Var i landet utför vi rörinspektioner

VVStrygg utför rörinspektioner i villor och radhus i Stockholm, Uppsala, Västerås, Enköping, Eskilstuna, Nyköping och Dalarna för att hjälpa husägare att koll på status av just deras system.

Varför du ska välja oss på VVStrygg

Vårt mål är att hjälpa dig som villaägare eller fastighetsägare att hålla ditt hem eller fastighet i gott skick och bevara dess värde till kommande generationer. Vi vill att alla ska kunna känna sig trygga att avloppssystemet är helt och att man kan implementera eventuella åtgärder för att minimera risken för läckage eller vattenskador.

Utöver vår starka vilja för att hjälpa lägger vi också stort fokus på stolthet och passion. Vi på VVStrygg är stolta att kunna utföra vårt arbete av ytterst skicklighet och göra skillnad för villa- och fastighetsägare runt om i Mälardalen. Vi drivs även av en passion som får våra montörer att arbeta för kundens bästa för att möjliggöra ett så smidigt och kvalitetssäkert arbete som möjligt på marknaden.

Boka en kostnadsfri avloppsfilmning eller kartläggning.

Just nu! Boka en gratis rörinspektion