fbpx

Kluckande ljud var tecken på akut renoveringsbehov

Kluckande ljud var tecken på akut renoveringsbehov

VVStryggs säljare Ganni hörde av sig för att informera om den kostnadsfria rörinspektionen firman erbjuder. Perfekt timing visade det sig, då Anna Britta just upptäckt mystiska, kluckande ljud från avloppet.

Anna Britta och maken Kurt har sedan 1967 bott i sin villa i Huddinge utanför Stockholm. Villans originaldel byggdes 1935, och innan VVStryggs arbete hade avloppsrören av gjutjärn aldrig renoverats.

Paret hade tidigare fått stopp i avloppet, och den gången ringde Anna Britta kommunen som kom och utförde en högtrycksspolning av rören. Stoppet släppte och allt var frid och fröjd, tills en dag då paret började höra ett kluckande ljud från diskhon i köket. De irriterade sig på ljudet och funderade på om problemen kanske inte var lösta trots allt.

I samma veva blev Anna Britta kontaktad av VVStryggs säljare Ganni som berättade om VVStryggs tjänst relining. Eftersom ljudet från diskhon gjorde Anna Britta misstänksam lät hon firman kika på avloppet.

– Det var ju ändå kostnadsfritt.

Avloppsrören rejält slitna

Ganni kom och gjorde en kostnadsfri inspektion med filmning av rören. Filmen visade tydligt hål på flera ställen. Även rötter och stenar hade trängt in och skapat allvarliga proppar. Det var svårt att ta sig igenom med kameran, och på vissa ställen tog det helt stopp.

– Vi förstår knappt hur vatten ens kunde rinna genom rören, berättar Ganni.

Att spola rent är ofta en tillfällig lösning som gör det bättre under en period, men rören i villan var upp emot 85 år gamla och rejält slitna. När Anna Britta fick se filmen förstod hon att behovet var akut. Paret ska sälja huset nästa år och kände att det var bäst att renovera och säkerställa att det är i bra skick – “så vi har rent mjöl i påsen”, som Anna Britta uttrycker det. De fick förtroende för VVStrygg och beslöt sig för att låta firman genomföra en relining i villan.

Trevlig och skötsam personal

Paret bodde kvar hemma under renoveringsarbetet. Montörerna höll sig i källaren hela tiden och det enda Anna Britta behövde göra var att öppna garaget för att släppa in dem 07.00 varje morgon under de fem dagar som arbetet tog. Montörerna gjorde enligt Anna Britta inget väsen av sig och städade rent efter sig.

– Väldigt duktiga killar måste jag säga. Trevliga var de också. Nej, jag har inget att klaga på! säger Anna Britta.

Ganni är stolt över att VVStrygg inte hyr in underentreprenörer utan endast jobbar med egna anställda. Detta för att ha större kontroll över arbetet, vilket blir en säkerhet för kunden.

”Nu kan vi känna oss trygga”

Efter att reliningen var över kom Ganni tillbaka för att göra en avslutande filmning. Rören ser nu fina ut och vatten rinner som det ska, utan mystiska ljud eller stopp.

– Ni har ett passande namn, för nu kan vi känna oss just det – trygga, avslutar Anna Britta.

Just nu! Boka en gratis rörinspektion