fbpx

Avloppsrenoveringen tog bara fyra dagar

Avloppsrenoveringen tog bara fyra dagar

Timo Nurmis villa i Villmanstrand byggdes 1968. LVIturva, finska moderbolaget till VVStrygg, renoverade husets ursprungliga gjutjärnsavlopp med relining hösten 2016. Jämfört med ett traditionellt stambyte var reliningmetoden enklare och bekvämare för Timo.

Innan renoveringen hade Timo ofta problem med stopp i avloppet, så han höll utkik efter företag som genomför avloppsrenovering. I tidningen såg han en annons om att LVIturva skulle demonstrera relining i en villa i närområdet. När Timo gick dit och såg slutresultatet blev han övertygad om LVIturvas arbetssätt och kompetens, och kontaktade firman.

– En representant kom på besök för att göra en kostnadsfri inspektion. Han filmade rören, men kameran kunde inte passera genom beläggningarna på alla ställen. Vatten kunde fortfarande rinna genom rören men renoveringsbehovet var helt klart akut! berättar Timo Nurmi.

”Hela renoveringen tog fyra dagar”

Renoveringen inleddes veckan därpå. Montörerna började med att uppföra nödvändiga skydd och göra en noggrannare planering av arbetet. Därefter filmades avloppen på nytt. Filmen visade ett tiotal hål i rörsystemet. Efter filmningen började reliningarbetet.

– Hela renoveringen tog cirka fyra dagar. Allt skedde enligt planerna, säger Timo.

Timo bodde under renoveringen med sin sambo i hennes andra bostad, men var ändå alltid på dagarna på plats och följde hur arbetet framskred. Enligt Timo själv hade han kunnat bo i sin villa under hela renoveringen, om han så önskat.

– En torrklosett hämtades hit och jag hade nog kunnat bo här. Vatten kunde man dock inte släppa ut, säger Timo.

”Firman gjorde ett proffsigt jobb”

Det är nu bättre avrinning i avloppen och Timo är nöjd med resultatet av renoveringen. Han vill även poängtera att montörerna städade upp ordentligt efter sig.

– Om detta gjorts med traditionellt stambyte hade det tagit över en månad med allt bråte och städning och boende på annan plats; relining var lättare. Jag besparades allt stök, inga golv behövde öppnas. Den traditionella metoden med stambyte skulle ha medfört massor av extrajobb.

– Jag tror inte det kommer bli stopp i rören mer. LVIturva gjorde ett proffsigt jobb. Representanten framförde sitt ärende väl och vi kom överens om priset. Nu behöver jag inte fundera över vad som hänt om något gått snett, säger Timo.

Just nu! Boka en gratis rörinspektion